RENAULT SPORT Lansmanı…

Etiketler:, , ,

Renault’un performansa yönelik en ve spor ve hırçın modelleri olan Megane RS, Clio RS ve Clio V6 modellerinin basın lansmanı ve test drive aktivitesini 16 Ağustos 2004 günü Autodrom’da gerçekleştirdi. Kalabalık bir katılıma sahne olan organizasyon, konferans salonunda gerçekleştirilen prezentasyonun ardından Cafedrom’da barbekü ve pistte test drive ile devam etti.

RENAULT CLIO RS
Renault Clio’nun geniş ve zengin ürün yelpazesi Clio Renault Sport versiyonu ile tamamlanıyor. Performans ve etkinliği geliştirilen Clio Renault Sport, 182 bg gücünde 2.0 16v bir motora sahip. Aracın üstün performansı, nikelajlı çift egzos çıkışı ve 16″ alüminyum alaşımlı Renault Sport jantlarla vurgulanan sportif tasarımı ile ön plana çıkarıyor.

Clio Renault Sport’un ön yüzü, geniş kare kafesli bir ön panjur ve motorun en iyi şekilde havalandırılması için tasarlanmış bir tampon ile sert ve keskin bir görünüşe sahip, Xenon farlar ise bu sportif görünüşü tamamlıyor. Düz yüzeyli ön ve arka tamponlar, arka pano giydirmeleri ve gövde rengi koruma bantları otomobile son derece akıcı bir görünüm veriyor. 16″lik Renault Sport alüminyum alaşımlı jantlar ile Clio Renault Sport 2.0 16v, sportif karakterini şıklık ve sadelikle sergiliyor.

İç mekanda Renault Sport damgası
Otomobilin iç mekanında emniyet kemerlerinin rengi ile uyumlu delikli alkantara döşeme ve gri renkli ön panel ile sportif bir hava hakim. Koltukların alkantara döşemesinin delikli olması zeminde yer alan açık gri fonun görülmesine imkan veriyor, bu durumda ortaya çıkan döşeme rengi emniyet kemerleri ve ön panel ile çok daha uyumlu.

Otomobilin sportif özelliği aynı zamanda gösterge tablosundaki çerçeve şeritlerde, gösterge panelinin üst kısmında, direksiyon simidinin orta bölümünde ve vites topuzunun üstündeki “saten nikelaj” finisyon ile de vurgulanıyor. Direksiyon volanı, koltuklar ve kapı basamak girişinde yer alan “Renault Sport” logoları dikkat çekiyor.

Daha da kaslı bir Clio
6500 d/d’da 131,5 kW (182 bg) motor gücü ile Clio Renault Sport modelinin performans ve etkinliği en üst seviyede bulunuyor. Renault Sport mühendislerinin imzasını taşıyan bu motor, silindirlerin beslenmesinin ve gazların yanmasının daha etkin hale getirilmesi ile 5 400 dev/dk’da 200 Nm’lik bir tork sağlayan en son yeniliklerden yararlanılarak geliştirildi. Clio’nun sportif özelliğini vurgulayan bu motor böylece gerçek bir sürüş zevki ile tüm koşullarda güçlü ara hızlanmalar sunuyor.

Başarılı fren sistemi gücünü önde 280 mm, arkada 238 mm hava kanalcıklı disklerden ve standart olarak sunulan ABS ve Elektronik Fren Dağılımı (EBV) sisteminden alıyor. Araçta ESP sistemi de standart olarak sunuluyor. Spor otomobilden beklenen güç ve performans, yüksek seviyede aktif ve pasif güvenlik elemanları ile birarada sunuluyor.

Yürüyen aksam, konfor/etkinlik dengesini optimal hale getirmek üzere özel olarak geliştirildi. Bu değişikliklere paralel olarak, Michelin Pilot Exalto (205/45 R16) lastiği ilk kez Clio Renault Sport modelinde kullanılıyor. Daha büyük boyutları ve spesifik profili ile bu lastik Clio 2.0 16v’ya optimal bir motor çekişi sağlıyor. Hava akımlarını optimize etmek üzere, ön tamponun altında aerodinamik bir spoiler ile yarış tipi spor arka rüzgarlık sunuluyor. Clio 2.0 16v modelinde, ilk kez Clio V6’da kullanılan ve artık Renault Sport imzalı otomobillerin sembolü haline gelen nikelajlı çift egzos çıkışı yer alıyor. Yola daha sağlam tutunma sağlayan 16″ alaşımlı Renault Sport jantları ile otomobilin sportif karakteri güçlendirildi.

Zengin ekipmanlar
Clio Renault Sport’da ABS,+EBV, ESP, çift kademeli açılan sürücü ve yolcu hava yastıkları, ön koltuklarda yan (kafa-göğüs korumalı) hava yastıkları, yükseklik ayarlı, ön gergili ve kuvvet kontrol sistemli ön emniyet kemerleri, elektronik immobilizer, hız ayar ve sınırlayıcı, hareket halinde kapıların otomatik olarak kilitlenmesi, akıllı silecekler, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, Xenon farlar ve far yıkama sistemi, far yükseklik ayarı, sis farları, elektrikli ön camlar, yol bilgisayarı, yükseklik ayarlı direksiyon, elektronik klima, sürücü koltuğu yükseklik ayarı, direksiyondan kumandalı 4x40w Radyo CD ve 6’lı CD Changer standart olarak sunuluyor.

Clio Renault Sport, Neon Mavi, Titan Gri, Siyah İnci, Spor Sarı ve opak olarak ise Yıldırım Mavi renkleri ile Türkiye pazarına sunuluyor. Mégane Renault Sport ile lanse edilen Kor Ateş rengi ise önümüzdeki günlerde ürün gamına dahil edilecek.

RENAULT MEGANE RS
Mégane Renault Sport ataklık, hız ve spor bir otomobilin sürüş keyfini bir araya toplarken rahat bir uzun yol otomobiline özgü konfor ve ses yalıtımı özelliklerini de koruyor. Böylece spor bir otomobilin heyecanını yaşatırken, istenildiğinde şehir içinde kullanılabilecek bir aile otomobili olarak da konumlanıyor.

Mégane II Programı’nın Türkiye pazarına sunulacak dördüncü modeli olan Mégane Renault Sport sportif, şık görünümlü, eşi benzeri olmayan bir otomobil. 3 kapılı Mégane Renault Sport en düşük devirlerde bile yüksek performans sunan, 6 kademeli manuel vites kutusuna sahip 225 bg gücünde 2.0 16v turbo bir motorla donatıldı. Mégane Renault Sport, Mégane II ailesinin konfor ve güvenlik donanımlarının tamamına sahip.

Mégane Renault Sport, Mégane II Programı’nın geliştirilmesi sırasında edinilen deneyimlerden sonuna kadar yararlanıyor. Ayrıca Renault Sport’un, küçük spor otomobiller arasında örnek gösterilen Clio Renault Sport 2.0 16v ve otomobil tutkusu ile sürüş heyecanlarına adanmış Yeni Clio V6 gibi, gerek standart model gerekse yarış tipi spor araçlar konusundaki bilgi birikiminden de faydalanıyor.

“Haşin” Güzel
Mégane Renault Sport, Mégane II’nin dizayn konusunda üstünlüklerini sade ve şık spor unsurları da ekleyerek sergiliyor. Mégane Renault Sport’da, Renault Sport’un yırtıcılığının temel unsurları olarak tamponlar daha geniş yapıda tasarlandı ayrıca farklı tasarımlı sis farları eklendi ve geniş havalandırma ızgarası yerleştirildi. Ayrıca araçta Yeni Clio V6’da olduğu gibi merkezde yer alan iki egzos çıkışı bulunuyor. Bagaj kapağı üzerinde bulunan gizli rüzgarlık ve alüminyum jantlar Renault Sport’un geliştirdiği modellerin karakteristik tamamlayıcı unsurları. Bu unsurlar hem dinamik tarza hem de otomobilin verimliliğine katkı sağlıyor.

İç mekanda, gösterge tablosu ve vites kolu konsolu üzerindeki spor revizyonlar ile hem modern hem de Mégane II çizgilerine özgü bir tasarım sergileniyor.
Alüminyum pedallar ise dikkat çekiyor. Sürüş zevkinin kilit unsurları direksiyon ve ön koltuk, her boy ve kiloda yetişkinin kendine uygun ideal sürüş konumunu bulabilmesini sağlamak amacıyla birçok ayar seçeneği içeriyor. Ön koltukların oturma bölümleri ve sırt bölgeleri özel yan destek dolgularıyla donatıldı.
Mégane Renault Sport, lastik basınç ayarları kontrol sistemi, hız ayar ve sınırlayıcı, ışığa duyarlı iç dikiz aynası, otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü gibi birçok teknolojik donanım sunuyor. Ayrıca araçta Xenon farlar da standart olarak bulunuyor.

Mégane Renault Sport’a özgü beş karoser rengi ve bu renklere uygun iki iç döşeme alternatifi farklı müşterilerin farklı beklentilerini karşılama olanağı sağlıyor.

Güçlü ve gücünü her an elinizin altında hissettiren bir Motor
Markanın üst segment modellerinde mevcut olan turbo 2.0 16v motoru temel alan Renault Sport, gündelik yaşama da uygun olabilecek yüksek performanslı bir motor geliştirdi. Dakikada 2 000 ile 6 000 devir arasında maksimum torkun %90’ını sunan bu motor, yüksek viteslerde bile atak ve sürekli bir güç sağlayarak 225 beygir güç, 300 Nm tork sunuyor. Motorun gürültüsü konusunda uzun çalışmalar yapıldı ve iki çıkışlı özel bir egzos hattı sayesinde özel bir ses elde edildi. 6 kademeli manuel vites kutusu motorun canlılığını ortaya koyduğu gibi aynı zamanda uzun mesafelerde yakıt tüketimini ve ses düzeyini kontrol etme olanağı sağlıyor.

6,5 saniyede 0-100 km/s hızlanma ve ilk 1 000 m’yi 26,7 saniyede kat etme özelliği ile birinci sınıf performans sunan Mégane Renault Sport, karma sürüşte 8,8 l/100km yakıt tüketimi oranıyla (209 g CO2/km) mükemmel bir verim sağlıyor.

Referans olacak yol tutuşu
Bağımsız milli önden çekiş her tür koşulda etkili ve çevik bir yol davranışını garanti ediyor. Amortisörlerin ve süspansiyon yaylarının etkisi, dinamik sürüşle konforun bağdaştırılmasına olanak sağlıyor. Başarılı fren sistemi gücünü büyük çaplı (önde 312 mm havalandırma kanallı, arkada 300 mm) ve geniş kalınlıkta (önde 28 mm ve arkada 11 mm) dört diskten ve önde dört pistonlu kelepçelerden alıyor. Değişken takviyeli direksiyon, spor tipi araç sürücülerinin yüksek beklentilerini karşılamak amacıyla özel olarak geliştirildi. Bunlara ek olarak, ABS+EBV, yeni nesil ESP + ASR + CSV (yetersiz dönüş kontrolü) gibi sürüş destek sistemleri Mégane Renault Sport’un felsefesine uyarlanmış parametreler de araçta standart olarak sunuluyor.

Güvenlik olmadan “Sport” olmaz
Güvenlik, Renault için öncelikli bir konu olduğundan, yol tutuşu ve araç içindekilerin korunması bakımından, tüm Renault modellerinde bulunan sistem Megane Renault Sport’ta da uygulandı. Mégane II ile aynı platformda üretilen Mégane Renault Sport, Mégane ailesinin 2 üyesi Mégane HB ve Mégane CC’nin bağımsız kuruluş Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik testlerinden en yüksek not olan “5 yıldız” almasını sağlayan bütün güvenlik donanımlarına sahip.

Mégane Renault Sport’da, çift kademeli açılan sürücü ve yolcu hava yastıkları, yükseklik ayarlı ön gergili ve güç sınırlayıcı ön emniyet kemerleri, yan ve perde hava yastıklarının yanısıra ön koltuklarda kaymayı önleyici koltuk içi hava yastıkları sunuluyor. Ön yolcu koltuğu ve arka yan koltuklar Isofix çocuk koltuğu bağlantıları içeriyor.

GERİ