Autodrom Açıldı…

Etiketler:, , , , , , ,

autodrom

Türkiye’nin ilk otomobil ve motorsporları eğitim kompleksi Autodrom, 21 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen STS SPEED FRIENDLY partisi ile resmen hizmete girdi.

Performans Organizasyon tarafından Tuzla’nın Orhanlı beldesinde 95000 m2 arazi üzerinde kurulan Autodrom bünyesinde; güvenli otomobil kullanma teknikleri, skidcar ve ileri sürüş telknikleri eğitimleri verilecek. Bunların yanında otomobil lansmanları, TV yayınları, konserler, kokteyl ve tanıtımlar gibi organizasyonlar da Autodrom’da gerçekleştirilebilecek. Otomatik vitesli çeşitli güçteki go-kartlar ve buggy kartlar kullanılarak özel gruplara yönelik etkinlikler organize edilecek. Sürücüler kendi otomobilleri ile piste çıkarak, hem otomobilini tanıyacak, hem de pilotajını geliştirmek üzere zamana karşı turlar atabilecek.

autodrom

Motor sporları ve otomobil sektöründen çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde ilk olarak Ethem GENİM kendisini bu sezon pist ve rallilerde şampiyonluğa ulaştıran Renault Maxi Megane ile şov turu attı. Daha sonra radyo kontrollü model otomobiller ile karting araçları pistte gösteri yaptılar. Ardından hem Performans’ın garajındaki yarış otomobilleri pistte turladı, hem de Şerif Yardımcı, Jason Tahincioğlu, Tarık Öktem ve Ali Gülan gibi sporun tanınmış isimleri kendi spor otomobilleri ile pistte tur attılar. SAV Oto Müze’nin nadide örneklerinden Renault’un ralli efsanelerinden 1970 model Renault Alpine A 110 de Cengiz Artam ve Mümtaz Tahincioğlu pilotajında piste çıkarak otomobil severlerden büyük ilgi gördüler.

autodrom

Açılışa katılan konuklar tesisin restaurantı CAFE DROM’da ağırlanırken, bir yandan da slotcar pistinde birbirleri ile yarıştılar. STS, Pirelli, CMS, Sonax, Performans tekstil ürünleri ve model oto standlarının bulunduğu Performans Shop davetlilerin beğenisini kazanırken, Akbank Axess, Okçu Müzik Sistemleri ve Demaks motosiklet standları da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Renault Performans Team yarış garajı da meraklı ziyaretlere sahne olurken, Renault show roomda da Renault’un en yeni modelleri konukların beğenisine sunuldu. Sahne üzerine yerleştirilen Selin Yardımcı’nın Formula 3 otomobili ile Clio Cup’ta ilk üç dereceyi paylaşan pilotların otomobileri ve 1970’li yıllarda RENAULT’a ülkemizde sayısız zaferler kazandıran Renault 12 ile Renç Koçibey’in kullandığı Renault 21 Turbo da büyük ilgi çekti.

autodrom

Son olarak da Renault Performans Team ve Clio Cup’ın ana sponsoru STS’nin 2003 yılı motor sporları kapanış partisi “SPEED FRIENDLY” düzenlendi. Sevilen pop sanatçıları Sibel Tüzün ve Kenan Doğulu, hareketli şarkılarıyla davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Partinin son bölümünde önce 2003 sezonunda Performans Team’e katkıda bulunan kuruluşlara plaketleri dağıtılırken, STS Genel Müdürü Nur SAKARYA da tüm pilotlara teşekkür plaketi verdi. Son olarak da Clio Cup’ta bu sezon dereceye giren pilotlara RENAULT Genel Müdürü İbrahim AYBAR tarafından ödülleri dağıtıldı.

autodrom

GERİ