2004 Türkiye Karting Şampiyonası Final Yarışı…

Etiketler:, , ,

Motor sporlarının öncü kulüplerinden İstanbul Motorsporları Kulübü (İMK), 21 Kasım Pazar günü, Türkiye Karting Şampiyonası 7. ve son ayak yarışını Autodrom-STS Karting Pisti’nde organize etti…

Sezonun şampiyonlarının belirleneceği son yarışta 915 m uzunluğundaki STS Karting Pisti’nde Süper 3 ayak, 16 tur; Junior 3 ayak, 12 tur üzerinden yapıldı. Junior kategoride Semih Geylan, Batu Ergökçen; Süper kategoride Kadir Akça, Yıltan Muslu, Yunus Emre Zümrüt, Zeka Özteknik, Aynur Önder ve Hüseyin Kar’ın mücadele ettiği yarışta yarışmacıları hava şartları da zorladı. İki yarışmacının start aldığı Junior kategoride Semih Geylan üç ayakta da birinci olarak yarışı birinci tamamladı.

Süper Kategori ise şampiyonanın son ayağı olduğu için müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İlk iki ayağı Kadir Akça birinci bitirirken son ayakta Zeka Özteknik ve Yıltan Muslu ile girdiği müthiş mücadelede Zeka Özteknik birinciliği aldı. Son ayakta Spor Komiserleri Zeka Özteknik ve Yıltan Muslu’ya zaman cezası verirken yarışmacılar karara itiraz ettiklerinden Süper kategori ödülleri verilemedi. Hüseyin Kar ise 3 ayakta da kalarak şansız bir yarış geçirdi. Pist sponsoru Sakarya Telekominikasyon Sistemleri birincilere Sagem cep telefonu hediye etti.

Bu pistte ilk defa yarışılması ve final yarışı olması nedeniyle hem yarışmacılar hem de sporseverler açısından çok farklı ve heyecanlı görüntülere sahne olan son yarışın ardından, mini kategoride Buğra Banaz, junior kategoride Cem Kent’ in şampiyonluğu kesinleşirken Süper kategori için temyiz kararı beklenecek.

GERİ