Öğretmenlere Sürüş Eğitimi Projesi

Etiketler:, , ,

 

Türkiye’de 9 yıldır sürdürülen Sokakta İlk Adımlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında bine yakın öğretmene Autodrom’da güvenli sürüş eğitimi veriliyor. İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülen bu çalışma ile Autodrom’da bu kez öğretmenler güvenli sürüş eğitimi alıyor.

Toplantıda konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sokakta İlk Adımlar’ın geleceğin yetişkinleri olacak öğrencileri erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

“Sokakta İlk Adımlar, yol güvenliği alanında Türkiye’nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi. Trafikte çocuklarımız yetişkinlere göre daha ciddi risklerle, tehditlerle karşı karşıya. Sokakta İlk Adımlar projesinden, bu eğitim öğretim yılında İstanbul’daki bin 644 okulda, 206 bin 895 öğrenci yararlanacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Muammer Yıldız’ın değerli katkılarıyla farklı bir projeye daha imza atıyoruz. Öğrencilerimizi bu konuda eğiten sevgili öğretmenlerimizi de unutmadığımızı göstermek istedik. İstanbul kentinde görev yapan tüm ilköğretim öğretmenlerine Autodrom’da bir güvenli sürüş teknikleri eğitimi sunuyoruz. Bu sayede öğretmenlerimiz, öğrencilerimize yol güvenliği konusunda teorik bilgilerin yanısıra pratik bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulacaklar. Autodrom’un kurucusu sevgili Ethem Genim’e de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 2011’de projemizden toplam 800 bin öğrenci yararlanmış olacak ve inanıyorum ki bu 800 bin öğrenci kentlerimizde gönüllü trafik elçileri gibi çalışacak. İnanıyorum ki onlar, yollarımızda saygılı ve örnek alınan yurttaşlar olarak yaşayacaklar.”
2003 yılından bu yana hizmet veren, ulusal yol güvenliğine katkıda bulunan Türkiye’nin iİk Yol ve Sürüş Güvenliği Akademisi Autodrom’un kurucusu Ethem Genim ise konuşmasında, ülkemizde trafik kültürünün oluşması için ciddi bir reform gerektiğinin altını çizerek şunları dile getirdi :
“Trafik kültürünün oluşmasındaki en önemli faktör olan çocuklarımızın, Renault Mais’in gerçekleştirdiği Sokakta İlk Adımlar Projesi ile bilinçlendirilmesi, ülkemiz için örnek alınması gereken bir sosyal sorumluluk örneğidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin alacağı eğitimler de, bu projenin devamı niteliğindedir. Öğretmenlerimizi, Autodrom’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Biz artık, bilinçsizlikten kaynaklanan kazalar sonrası yaşanan kayıpların, son bulmasını istiyoruz. Renault Mais ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği bu destek, trafik reformu için gerekli olan en önemli adımlardan biridir.”

Toplantıda konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan da “İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü olarak trafik sorununu çözme adına sözü olan herkesi dinlemenin ve onların katkılarından yararlanmanın peşindeyiz“ dedi ve şunları dile getirdi:

“Trafik konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri de geçtiğimiz yılın sonunda Renault Mais ile işbirliği içinde imzaladığımız bir protokol. Bu protokol “Sokakta İlk Adımlar” projesi ile öğretmenlerimiz aracılığıyla, tüm okullarımızdaki ikinci sınıf öğrencilerine bu eğitimi vermeyi kapsıyor. Yine Renault Mais ve Autodrom işbirliği ile bu kez değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu konudaki eğitimlerinde maksimum fayda sağlamaları için, güvenli sürüş teknikleri eğitimi vermeye karar verdik. Eminim öğretmenlerimiz bilgi birikimlerine bu önemli deneyimi de ekledikten sonra öğrencilerimizin yollarda güvenli davranış alışkanlıkları kazanmasına çok büyük katkıları olacaktır.”

Tüm bu çalışmaların yanısıra Renault araç satın alanlara Autodrom pistinde Skid Car adı verilen ücretsiz bir eğitim sunulması; Türkiye’deki tüm sürücü kurslarında Renault’un özel olarak hazırlattığı “Güvenli Sürüş Teknikleri” CD’si gösterimi Renault’nun trafik güvenliği konusundaki diğer projeleri arasında yer alıyor. Renault’nun Total ve TTKÖD işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamındaki 40 ilde, 2010-2011 eğitim öğretim yılı sonunda 800 bin öğrenciye ulaşılmış olacak.

GERİ