Karayolu Güvenlik Kültürü Projesi

Etiketler:, , ,

 

Türkiye ve Hollanda Ulaştırma Bakanlıkları arasında imzalanan protokol çerçevesinde oluşturulan “Karayolu Güvenlik Kültürü Projesi” kapsamında eğitilen kursiyerlere, sertifikaları her iki ülkenin bakanlarının katıldığı törende verildi.

Ankara Swiss Otel’de düzenlenen, “Karayolu Güvenlik Kültürü Projesi” sertifika töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; Avrupa Birliği’nin sıfır ölümlü kazayı hedeflediğini söyledi. Türkiye’deki araç sayısının 12 milyonu aştığını belirten Yıldırım, “Kazalarda azalma olmakla birlikte istenilen düzeyde değil” dedi.

Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 90’ının sürücü kusurundan kaynaklandığını ifade eden Yıldırım, “Trafik emniyeti kültürünün bir yaşam tarzı haline gelmesi gerek. Asıl önemli olan insana yapılan yatırım. Trafikteki herkesin eğitilmesi ve usta eğiticilerin yetiştirilmesi çok önemli” diye konuştu.

Hollanda Ulaştırma, Bayındırlık ve Su Bakanı Camiel Eurlings ise trafik kazalarının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmaların önemini anlattı. “Tek bir can kaybı bile bizim için çok önemli” diyen Eurlings, verilen sertifikaların kazaların azalmasına katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Eurlings, Hollanda’da kalifiye sürücülere çok ihtiyaç olduğunu belirterek, “Şu anda 2 bin profesyonel sürücüye ihtiyacımız var. Kriz geçtikten sonra 17 bin 500 kişiye ihtiyacımız olacak. Gerekli niteliklere sahip kalifiye sürücülere kucağımızı açıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Hollanda Ulaştırma Bakanı Camiel Eurlings, Karayolu Güvenlik Kültürü Projesi kapsamında, İstanbul ve Ankara’da güvenli sürüş teknikleri eğitimine katılan Autodrom personeline “Uzman Eğitici” sertifikalarını verdi.

GERİ