Bugün Öğren, Yarını Yaşa

 

Türkiye’de trafik kazalarının yaklaşık %80‘inin; sürücülerin yetersiz eğitiminden ve soruna karşı duyarsızlığından kaynaklandığı bilinmektedir. Bu nedenle her yıl binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte, on binlercesi yaralanmaktadır. Trafik kazalarının önlenmesi adına düzenlenen yeni yasa ve yaptırımların da tek başına çözüm olmadığı bir gerçektir.

Trafik kazaları ülkemizin gündeminde önemli bir yer teşkil etmekte, ancak bu duruma çare olacak sürüş eğitimi eksikliği hep göz ardı edilmektedir.

1992 yılında İngiltere’de gittiğim ünlü sürüş teknikleri okulu Jim Russel’da, skidcar sistemini kullanma fırsatı bulmuştum. Farklı tutunma ve zemin şartları yaratan bu sistem, o dönemde dünyada henüz kullanılmaya başlanmıştı. Bu önemli deneyimin ardından, bu eğitimi ülkemde gerçekleştirmek en büyük hayalim haline geldi. 2003 yılında motorsporları ve otomobil kariyerimin tüm bilgi birikimini sürücülere aktarmak ve ulusal yol güvenliğine katkıda bulunmak amacı ile Avrupa’da benzerleri olan bir tesis yapmaya karar verdim.

Türkiye’nin ilk ve tek Sürüş Teknikleri Eğitim Kompleksi AUTODROM projesi böyle başladı… İlk dönemde otomobil güvenli sürüş eğitimleri ile faaliyete başlayan Autodrom; bugün toplu taşıma araçları, karayolu yük taşımacılığı, motosiklet ve offroad gibi eğitimler ile “sürüş akademisi” olmayı başardı.

“Bugün Öğren, Yarını Yaşa” sloganı ile 18 yıldır bilinçli sürücüler yetiştiriyor ve bu eğitimlerin, yurt sathına yayılmasına, trafik kazalarından kaynaklanan maddi ve manevi kayıpların önlenmesine çalışıyoruz.

Saygılarımla
Ethem GENİM
Autodrom Yönetim Kurulu Başkanı

GERİ